Tarka sáfrány






















Kerek egy hónapos csönd után, úgy gondoltam időszerű lenne azért vmit mutatni.
A paksi "tarka sáfrányosban" készült a kép pár napja, amely a Dél-Mezőföld és a Tolnai-hegyhát határán leledzik :) A terület természetvédelmi oltalom alá esik, amit tábla is hirdet. Ez persze a mezőgazdászokat nem nagyon izgatja, széles keréknyomok vannak mindenfelé, a domboldal tetején még némi gázolajat is elfolyattak. Ez úton is gratulálok az illetőnek.

Ha már itt tartunk zárójelben megjegyezném azt is, hogy (bár az autópálya tervezéshez nem értek) az se kicsit furcsa, hogy az M6-os paksi és Paks környéki szakasza természetvédelmi területek-körzetek tőszomszédságában halad el. Így van ez Cseresznyésnél, az Ürgemezőnél és a "tarka sáfrányosnál" is... Nem akarok véresszájú környezetvédőnek tűnni, de kíváncsi lennék, hogy másképp nem lehetett volna megoldani?

A domboldal ahol a sáfrányok nőnek - amik egyébként tarkák is - pont keleti fekvésű, tehát érdemes a délelőtti órákban érkezni, különben az lesz a helyzet, mint nálam, hogy ugyan szép meleg fények lesznek, de igyekezni kell, hogy egyáltalán legyen...
A kép ennek megfelelően tehát lehetne jobb, remélhetőleg a héten még kijutok és virágzani is fognak ezek az apróságok.

Megjegyzések